Процедура успорила отварање новог објекта Дома здравља у Кули

0

Изградња новог објекта Дома здравља у Кули завршена је крајем прошле године али да би објекат почео са радом неопходно је извршити технички пријем.

Нови Дом здравља је изграђен по  најсавременијим стандардима, повезан је пасарелом са објектом у којем се налази Општа пракса и обезбеђиваће комплетну здравствену услугу  од опште праксе, специјалистичких служби, лабораторије и рендгена. Изграђен је средствима које су обезбедили Министарство здравља и локална самоуправа. Иако је најављивано да ће објекат бити отворен још у фебруару ове године, то се није догодило. Према информацијама добијеним од надлежних из локалне самоуправе до застоја је дошло због процедуре и техничког пријема који се ради већ готово три  месеца.

dom_zdravlja_novi2

Директор Дома здравља у Кули Жарко Шевин каже да су урађени комплетни грађевински радови, али да је остао да изврши технички пријем, послови јавне набавке за медицински и канцеларијски намештај, као и набавка и пренос опреме. Он  очекује да ресорно министарство да сагласност на пријем лекара како би грађанима пружили што квалитетније услуге.

dom_zdravlja_novi3

Поделите

Коментари су затворени.