Саобраћајна едукација за грађане општине Кула

0

Савет за безбедност саобраћаја општине Кула у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, организоваће у четвртак, 24. маја 2018. године низ активности посвећених безбедности грађана. У Кули, Црвенки и Сивцу ће бити одржан Саобраћајно-образовни час “Пажљивкова правила у саобраћају” са циљем едукације деце предшколског узраста и ђака првака о значају безбедности у саобраћају.

Поласком у школу, деца постају активни учесници у саобраћају и стога је веома важно да у овом периоду науче и усвоје основна правила понашања у саобраћају. Представници Агенције за безбедност саобраћаја ће уз помоћ маскоте „Пажљивко“, анимирати ђаке прваке да кроз игру науче нека од најважнијих саобраћајних правила.

Од 11 до 15 часова ће у Кули ( трг Ослобођења ) бити организована презентација правилне употреба сигурносног појаса кроз симулаторе, правилна употребе сигурносног појаса и његови ефекти при чеоном судару и превртању возила. Учесници у саобраћају ће имати јединствену прилку да пробају симулаторе и тако се увере у значај правилног поступања у саобраћају.

Такође, од 11 до 15 часова у Економско-трговинској школи у Кули ће бити организована Трибина за младе “На матуру без аутомобила”.

Едукација треба да допринесе подизању свести о значају поштовања саобраћајних прописа.

najava

Поделите

Коментари су затворени.