Средња стручна школа у Црвенки уводи нови смер – одобрен упис за 30 возача моторних возила

0

Због мањег броја ђака у последњих неколико година, црвеначка школа је одлучила да уведе нови смер и тако се прилагоди потребама привреде и ученика. Од нове школске године ова школа ће по први пут примити 30 возача моторних возила. Школа је успоставила сарадњу са транспортним предузећем ДП Залив, а иницијативу је подржала Министарство просвете, Привредна комора Србије и локална самоуправа.

-Пратећи средства информисања увидели смо да је велики недостатак професионалних возача у Србији.  Стицај околности је био такав да је једно од највећих транспортних предузећа у Војводини управо у Црвенки, а то је ДП Залив – каже Александар Настић, директор Средње стручне школе у Црвенки.

aleksandar-nastic

– Успоставили смо контакт са њима и у кратком року направили договор. Они су предузели кораке према Привредној комори Србије, а ми као школа према Министарству просвете, и све то је резултирало добијањем новог смера.  Подршку увођењу новог профила дала је и локална самоуправа. То је први пут да се овакав смер уводи у нашој школи – изјавио је Настић.

Одобрен је упис 30 ученика у ово одељење. Они ће целокупну стручну праксу обављати у ДП Залив Црвенка. Такође, важно је напоменути да ученици у оквиру школовања имају и полагање за Б и Ц категорију. Битна је информација и то да је велика могућност запослења после завршене школе, која траје ТРИ године.

Уписна кампања је у току, а ученици и родитељи ће све информације добити преко локалних средстава информисања, као и директно приликом посете основним школама.

Поделите

Коментари су затворени.