Кулска представа “Родољупци” се пласирала на Републички фестивал аматера

0

Позоришна представа „Родољупци“ Културног центра Кула, селектована је на 60. Републички фестивал аматерских позоришта Србије, који ће се од 15. до 23. јуна традиционално одржати у Кули. Осим кулске представе из Војводине су селектоване представе „Дора“ Камерне сцене „Мирослав Антић“ из Сенте и „Жене“ аматерског позоришта из Врбаса. Такође, на Фестивалу се очекују наступи позоришних ансамбала из Београда и централне Србије.

Ове године нису одржани Сусрети аматерских позоришта Војводине у Старој Пазови па је селектор који је одабрао представе за тај фестивал, селектовао три за Кулу. Разлог неодржавања фестивала у Старој Пазови је тај што „Савез уметничког ставралаштва аматера Војводине“ није добио средства на конкурсу.

– Зашто Покрајински секретаријат за културу није препознао Савез као партнера, питање је за сам Савез и људе који га воде. Све остале приче које се ових дана појављују на „друштвеним мрежама“, у најмању руку, су неозбиљне и демагошке – каже директор Културног центра Кула Каменко Бертић.

Он је навео да је Културни центар Кула обезбедио сва потребна средства за одржавање Фестивала у Кули и то захваљујући општини Кула, која на прави начин подржава рад установа културе, мисли на будућност позоришта у локалној средини, што је, уосталом, и агенда Европске уније.

– Публика ће и ове године уживати у свом Фестивалу, а Кула ће и у будуће бити препознатљива као град позоришта на мапи Србије и региона јер позориште станује код нас – наглашава Бертић.

Поделите

Коментари су затворени.