За обнову ОШ „Вук Караџић“ у Црвенки 11 милиона динара

0

Основна школа „Вук Караџић“ из Црвенке има 640 ученика и седамдесет двоје наставника и чланова наставног особља. Највећи проблем су објекти зграде школе који од седамдесетих година када су изграђени нису значајно обнављани и одржавани.

Вредност радова је више од 11 милиона динара а Велибор Милојичић, председник скупштине општине Кула, која је један од инвеститора, каже да су најзахтевнији радови на санацији плафона фискултурне сале.

Велибор Милојичић, председник скупштине општине Кула каже: „Вредност инвестиције је укупно у овој сали 2 милиона и 800 хиљада динара, ради се на замени пода и ради се на санацији плафона. Тако да ћемо ми фактички сада да реконструишемо и под и плафоне. Милион динара смо добили од покрајинског министарства за спорт, а преостала средства су из општинског буџета. У другом објекту школе инвестиција вредна 8 и по милиона динара, ради се на побољшању услова, санитарни чворови, столарија и остало. Комплетна средства је обезбедило републичко министарство.“

Републичко министарство просвете средства је обезбедило у сарадњи са европском инвестиционом банком кроз програм инвестиционог одржавања школских објеката. Директорица школе Наташа Ђерић каже да је већ завршен највећи део посла.

„У десет учионица ће бити замењени подови. Комплетно ће бити реновирани први и други спрат, остаје само приземље. И тоалети ће бити реновирани и подови ће бити комплетно реновирани. Замењена је столарија на другом спрату и улазним вратима. Имаћемо два сређена спрата. Надамо се односно стремимо да се иде у једној смени и да се тиме смање трошкови и одржавања, грејања, енергетике“, истакла је директорица школе Наташа Ђерић.

У претходне две године ово је друго велико улагање у инвестиционо одржавање Основне школе „Вук Караџић“ из Црвенке, а укупна вредност до сада изведених радова је 30 милиона динара.

Извор: РТВ

Поделите

Коментари су затворени.