Субвенције за унапређење квалитета вина и ракије

0

Подстицаји за унапређење квалитета вина и ракије

Подстицаји за унапређење квалитета вина и ракије дефинисани су  кроз  Правилнике о подстицајима за инвестиције у пољопривреди за унапређење конкурентности и достизање стандарда квалитета кроз подршку унапређењу квалитета вина и ракије .

Подстицаји за унапређење квалитета вина и ракије обухватају подршку програмима, који се односе на анализу квалитета вина произведеног од грожђа домаћег порекла, односно ракије произведене од воћа и грожђа домаћег порекла.

Захтев за подстицаје ,подноси се Управи за аграрна плаћања  у периоду од 1. априла до 30. септембра текуће календарске године.

Општи услови за остваривање права на подстицаје произвођачу вина и произвођача ракије, морају бити претходно испуњени.

Право на подстицаје имају:

  1. Физичко лице-носилац регистрованог пољопривредног газдинства
  2. Правно лице и
  3. Предузетник

Правилнике који дефинишу подстицаје за унапређење квалитета вина и ракије, можете преузети у прилогу текста.

Први изворни правилник објављен у ,,Службеном гласнику РС” број 48/13 од 31. маја 2013. године, можете преузети у прилогу текста:

Правилник

Измене и допуне правилника о подстицајима за унапређење квалитета вина и ракије(Службени гласник Републике Србије”, број 33/16 од 1. априла 2016. године), можете преузети у прилогу текста:

Измене и допуне

Измене и допуне правилника о подстицајима за унапређење квалитета вина и ракије(Објављено у „Службеном гласнику РС”, број 18/18 од 9. марта 2018. године), можете преузети у прилогу текста:

Правилник о изменама правилника

Захтев за остваривање права на подстицаје за унапређење квалитета вина и ракије, можете преузети у прилогу текста:

Захтев

 

Извор. subvencije.rs

Поделите

Коментари су затворени.