Subvencije za unapređenje kvaliteta vina i rakije

0

Podsticaji za unapređenje kvaliteta vina i rakije

Podsticaji za unapređenje kvaliteta vina i rakije definisani su  kroz  Pravilnike o podsticajima za investicije u poljoprivredi za unapređenje konkurentnosti i dostizanje standarda kvaliteta kroz podršku unapređenju kvaliteta vina i rakije .

Podsticaji za unapređenje kvaliteta vina i rakije obuhvataju podršku programima, koji se odnose na analizu kvaliteta vina proizvedenog od grožđa domaćeg porekla, odnosno rakije proizvedene od voća i grožđa domaćeg porekla.

Zahtev za podsticaje ,podnosi se Upravi za agrarna plaćanja  u periodu od 1. aprila do 30. septembra tekuće kalendarske godine.

Opšti uslovi za ostvarivanje prava na podsticaje proizvođaču vina i proizvođača rakije, moraju biti prethodno ispunjeni.

Pravo na podsticaje imaju:

  1. Fizičko lice-nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva
  2. Pravno lice i
  3. Preduzetnik

Pravilnike koji definišu podsticaje za unapređenje kvaliteta vina i rakije, možete preuzeti u prilogu teksta.

Prvi izvorni pravilnik objavljen u ,,Službenom glasniku RS” broj 48/13 od 31. maja 2013. godine, možete preuzeti u prilogu teksta:

Pravilnik

Izmene i dopune pravilnika o podsticajima za unapređenje kvaliteta vina i rakije(Službeni glasnik Republike Srbije”, broj 33/16 od 1. aprila 2016. godine), možete preuzeti u prilogu teksta:

Izmene i dopune

Izmene i dopune pravilnika o podsticajima za unapređenje kvaliteta vina i rakije(Objavljeno u „Službenom glasniku RS”, broj 18/18 od 9. marta 2018. godine), možete preuzeti u prilogu teksta:

Pravilnik o izmenama pravilnika

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za unapređenje kvaliteta vina i rakije, možete preuzeti u prilogu teksta:

Zahtev

 

Izvor. subvencije.rs

Podelite

Komentari su zatvoreni.