Кула – део пројекта „Реформа пореза на имовину“

0

Од понедељка 7.маја пописивачи почињу да раде у општини Кула. У односу на број становника, општина је добила девет пописивача, који ће бити на терену наредних шест месеци. Они ће обилазити сва домаћинства, и проверавати да ли се реално стање, односно број квадрата, некретнина на терену, слаже са оним које грађани плаћају по својој пореској пријави. Све ово се ради у оквиру пројекта „Реформа пореза на имовину“ који финансира швајцарска влада. Кула је једна од 44 општине из целе Србије које су део овог пројекта.
Циљ је да се ажурирају постојеће базе података о некретнинама, као и да се све некретнине „уведу“ у пореску евиденцију.
„Порез на имовину је сопствени приход сваке локалне самоуправе. То значи да комплетан износ који грађани уплате за овај порез он и остаје у њиховој општини. Зато је важно да га сви плаћају. Од тог новца после се поправљају улице, гради парк, мења улична расвета,…“, каже Грунауер, шеф пројекта „Реформа пореза на имовину”.
Сви пописивачи који обилазе домаћинста имају јасно обележене легитимације. Величина некретнине ће бити тачно измерена у којој ће се поклапати реално стање на терену, и оно које се плаћа за порез на имовину.
У општини Кула попис имовине последњи пут урађен је 1992.године.
Швајцарски пројекат „Реформа пореза на имовину“ заједнички спроводе Министарство за државну управу и локалну самоуправу, Министарство финансија и Влада Швајцарске.

image-0-02-04-583593d446f0bc7413573a427327acca8d736bc588adec1d7da0cd852b5e2fe7-V (1)

Поделите

Коментари су затворени.