За мала и средња предузећа 140 милиона динара – Развојна агенција Србије расписала нови конкурс за јачање конкурентности предузетника

0

Развојна агенција Србије (РАС) расписала је Програм подршке конкурентности, продуктивности и интернационализацији, укупне вредности 140 милиона динара, који ће бити на располагању микро, малим и средњим предузећима и предузетницима до утрошка средстава.

Како је саопштено из РАС-а, предузетници могу да рачунају на 50% суфинансирања пројекта, односно максимално до два милиона динара подршке.

Идеја програма је развој привредних субјеката и повећање њихове конкурентности у циљу повећања извоза и оснаживања сектора микро, малих, средњих предузећа и предузетника.

Програм је намењен предузетницима који се баве производњом или прерадом, а суфинансираће се пројекти који се односе на уређење пословања у складу са захтевима међународних стандарда, усаглашавање производа са захтевима техничких прописа, развој технолошких процеса, производа или услуга и индивидуални наступ на међународном сајму у иностранству.

Пријаве се подносе Акредитованим регионалним развојним агенцијама (АРРА), а потребна документација налази се на сајту РАС-а.

Извор: еКапија

Поделите

Коментари су затворени.