Општини Кула 7.845.877 динара за водоснабдевање у Црвенки

0

На конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство општини Кула је за реализацију пројекта „Замена опреме за дезинфекцију пијаће воде у постојећем објекту бунара“ одобрено 7.845.877,20 динара што представља 70%, док је додатних 3.362.518,80 динара обезбедила општина Кула. Ово инвестиционо улагање ће допринети редовном и континуираном водоснабдевању.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и ресорни секретар мр Вук Радојевић уручили су јуче уговоре у вредности за суфинансирање изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини и канализације на територији Војводине у 2018. години.

Ресорни секретар мр Вук Радојевић истакао је значај овог конкурса који Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство реализује преко Годишњег програма за рурални развој. Како је навео, развој села подразумева и улагање у комуналну инфраструктуру, те је заједнички интерес да се унапреди и водоводна и канализациона мрежа и то, пре свега, у насељеним местима ван седишта локалне самоуправе.

Поделите

Коментари су затворени.