Предузетницима 500 милиона динара за инвестиције

0

Министарство привреде позива предузетнике, микро и мала привредна друштва да се информишу о Програму подстицања предузетништва кроз подршку инвестицијама у 2018. години, који се спроводи у сарадњи са са Фондом за развој Републике Србије.

Привредни субјекти који испуњавају услове Програма, могу остварити право на финансијску подршку у износу до 20% бесповратних средстава од вредности инвестиционог улагања.

Преостали износ вредности пројекта финансираће се из кредита Фонда за развој, са каматном стопом 1,5 одсто годишње уз гаранцију банке и 3 одсто годишње уз остала средства обезбеђења. Рок отплате за правна лица је до десет година, за предузетнике до осам година, а у оба случаја одобрава се грејс период од једне године.

Новац добијен на овом Конкурсу може се употребити у најразличитије сврхе, од набавке опреме, машина и постројења, до адаптације, изградње или куповине производног или пословног простора.

Јавни позив је отворен док се расположива средства не утроше, а најкасније до 31.12.2018.

Детаљи о конкурсу могу се пронаћи на интернет страници Министарства привреде (www.privreda.gov.rs), а више о томе може се сазнати и у емисији Бизнис монитор, данас у 15:45 на Првом програму РТВ-а.

Извор: РТВ

Поделите

Коментари су затворени.