Branislav M. – 16.04.2018.

0

Poštovani predsedniče, imam pitanje i zamolio bih vas ako bi mogli u najkraćem mogućem roku da odgovorite. Naime o čemu se radi: da li mi građani ili seljaci u Kruščiću možemo dobiti u Domu zdravlja pedijatra ali redovnog koji će da radi i primati platu za to što radi, imamo pedijatra koji radi utorkom ali ne svakog utorka, dva utorka radi pa onda decu kad treba da vodimo naredni utorak na kontrolu on recimo ne radi, pa onda mi koji nemamo auto treba da plaćamo nekoliko hiljada dinara da se vozamo od Krstura, ka Kuli i Vrbasu, da bi pronašli pedijatra. Pitanje glasi da li vi kao predsednik opštine možete da utičete na taj problem da razgovarate sa načelnikom Doma zdravlja ili sa kim već,jer ne tražimo mnogo samo da redovno doktor radi.

S poštovanjem: Branislav Malacko Kruščić

Poštovani,  od 2014. godine na snazi je zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, a zapošljavanje kadrova u zdravstvenoj  ustanovi se može realizovati samo uz predhodnu saglasnost  nadležnog ministarstva. Osim toga , kadrovska struktura (broj pedijatara) na postojeću demografsku strukturu nam to nedozvoljava. Prema iformacijama koje sam dobio od direktora Doma zdravlja Žarka Ševina u ovoj ustanovi je  zaposleno 5 pedijatara.

Demografska struktura koja se tiče broja osiguranika starosti od 0-18 godina po naseljenim mestima opštine Kula izgleda ovako:

Naseljeno mesto Broj osiguranika starosti od 0-18 godina Broj pedijatara
Kula 4427    2 (dr Beronja Ljiljana i dr Kiralj Valerija )
Crvenka 2416    1 (dr Lukač Livija)
Sivac 2173    1 (dr Raković Nevenka)
Ruski Krstur 1852     dr Nađ Vesna
Kruščić 1200     dr Nađ Vesna
Lipar 452 Nema pedijatra niti ga je ikada imao

Takođe, prema informacijama koje sam dobio od Ševina, nikada od osnivanja Doma zdravlja Kula u zdravstvenoj stanici u Kruščiću nije radio pedijatar svakoga dana puno radno vreme .U bolnici  Vrbas, primera radi,  pre nekoliko godina , u jednom momentu u nije bilo niti jednog pedijatra. Ako ne računamo grad Vrbas, u opštini Vrbas pedijatar radi samo još u Zmajevu. Ostala naseljena mesta nemaju pedijatra. S poštovanjem. P. V.

Podelite

Komentari su zatvoreni.