Бранислав М. – 16.04.2018.

0

Поштовани председниче, имам питање и замолио бих вас ако би могли у најкраћем могућем року да одговорите. Наиме о чему се ради: да ли ми грађани или сељаци у Крушчићу можемо добити у Дому здравља педијатра али редовног који ће да ради и примати плату за то што ради, имамо педијатра који ради уторком али не сваког уторка, два уторка ради па онда децу кад треба да водимо наредни уторак на контролу он рецимо не ради, па онда ми који немамо ауто треба да плаћамо неколико хиљада динара да се возамо од Крстура, ка Кули и Врбасу, да би пронашли педијатра. Питање гласи да ли ви као председник општине можете да утичете на тај проблем да разговарате са начелником Дома здравља или са ким већ,јер не тражимо много само да редовно доктор ради.

С поштовањем: Бранислав Малацко Крушчић

Поштовани,  од 2014. године на снази је забрана запошљавања у јавном сектору, а запошљавање кадрова у здравственој  установи се може реализовати само уз предходну сагласност  надлежног министарства. Осим тога , кадровска структура (број педијатара) на постојећу демографску структуру нам то недозвољава. Према иформацијама које сам добио од директора Дома здравља Жарка Шевина у овој установи је  запослено 5 педијатара.

Демографска структура која се тиче броја осигураника старости од 0-18 година по насељеним местима општине Кула изгледа овако:

Насељено место Број осигураника старости од 0-18 година Број педијатара
Кула 4427    2 (др Бероња Љиљана и др Кираљ Валерија )
Црвенка 2416    1 (др Лукач Ливија)
Сивац 2173    1 (др Раковић Невенка)
Руски Крстур 1852     др Нађ Весна
Крушчић 1200     др Нађ Весна
Липар 452 Нема педијатра нити га је икада имао

Такође, према информацијама које сам добио од Шевина, никада од оснивања Дома здравља Кула у здравственој станици у Крушчићу није радио педијатар свакога дана пуно радно време .У болници  Врбас, примера ради,  пре неколико година , у једном моменту у није било нити једног педијатра. Ако не рачунамо град Врбас, у општини Врбас педијатар ради само још у Змајеву. Остала насељена места немају педијатра. С поштовањем. П. В.

Поделите

Коментари су затворени.