Пет финала и два шампиона: Највећи успех за најмлађе у историји Карате клуба „Хајдук“

0

Протеклог викенда у Сомбору је одржано првенство Србије за полетарце, пионире и наде и Карате клуб „Хајдук“ је постигао највећи резултат у историји клуба дугој 41 годину, када су млађе узрасне категорију у питању.
Такмичење је одржано у два дана. У суботу, првог такмичарског дана, на програму су биле кате, а другог, у недељу, борбе.

Каратисти „Хајдука“ су првог дана у катама освојили једну бронзану медаљу, да би другог дана, од укупно седам такмичара који су наступили у дисциплини борбе, остварили чак пет финала и од тога две златне медаље, три сребрне и једну бронзану.

EhSvoJJ

Медаље су освојили:

Међедовић Марко (наде -45кг) – 1. место
Поповић Маша (наде -49кг) – 1. место
Свирац Стефан (наде -40кг) – 2. место
Пуцар Марко (наде -47кг) – 2. место
Пјевач Данило (наде -55кг) – 2. место
Крстајић Јакша (пионири -50кг) – 3. место
Крстајић Јакша (кате – пионири, Б класа) – 3. место

8worKvX
„За нијансу су се у наступу истакли шампиони Србије Марко Међедовић и Маша Поповић, али су и остали наши освајаћи сребрних медаља били равноправни конкуренти за златне медаље, али овога пута им је то измакло. Са овим сјајним учинком смо демонстрирали апсолутну доминацију када су борбе у питању у конкуренцији нада и један смо од најуспешнијих клубова у држави, ако не и најуспешнији. У клубу смо презадовољни постигнутим, али пре свега нивоом форме и начином како су наши борци дошли од тих медаља са пуно освојених, а мало изгубљених поена.

Сви финалисти су имали по 4 меча до одличја у изузетно јакој конкуренцији од 1.200 учесника из целе Србије. Форма је одлично темпирана и када је било најпотребније и најважније, наши такмичари су били на висини задатка. Већ сада знамо да ћемо имати чак шест репрезентативаца који ће учествовати на предстојећем Балканском шампионату за децу који се одржава крајем месеца у Београду и да ће сви наши такмичари бити конкуренти за медаље“, изјавио је тренер Никола Гребер.

Извор: nasemesto.rs

Поделите

Коментари су затворени.