Održan „Bambi fest“ u Kuli

0

Više od osam stotina dece iz opštine Kula učestvuje na trodnevnoj manifestaciji „Bambi fest“ kojom se obeležava dan predškolske ustanove „Bambi“.

Već 23 godine najmlađi Kuljani krajem marta proslavljaju rođendan svojih vrtića i predškolske ustanove manifestacijom „Bambi fest“. Rođendanska proslava traje tri dana i obeležava se u svih 11 odeljenja, u šest naseljenih mesta opštine Kula, a ovogodišnji „Bambi fest“ otvorili su mališani iz najbrojnijeg vrtića iz Kule.

Deca iz mlađih i starijih vaspitnih grupa zajedno sa vaspitačima pripremaju plesne, scenske i muzičke tačke, kao i recitale i dramatizacije. Deca nastupaju dva puta, prepodne za svoje vršnjake, a poslepodne za roditelje. Vesna Jovović, direktorica Predškolske ustanove „Bambi“ iz Kule kaže da je zamisao da se „Bambi fest“ održi u svim domovima kulture u opštini.

„Cilj te manifestacije jeste da i decu i roditelje dovedemo u Kulturni centar, u dom kulture u svim naseljenim mestima opštine Kula da znaju da se tu nešto lepo dešava. Ne znamo nikad ko će od njih postati pevač, glumac, umetnik…,“ rekla je Jovović.

Agota Sabo iz organizacionog odbora „Bambi festa“ dodaje da se poseban akcenat stavlja na kostime i scenografiju koju pripremaju zajedno sa roditeljima.

„Sve naše tačke proizilaze iz našeg rada, vaspitno-obrazovnog rada i mi gledamo interesovanja dece i njhove sposobnosti. Da li su to neke dramske aktivnosti, muzičke, u skladu sa tim vaspitači u dogovoru sa decom biraju šta će da prikažu na „Bambi festu.“

Prvog dana „Bambi festa“ otvorena je i izložba dečijih radova na temu „Putujemo, maštamo“ na kojoj su najmlađi slikari iz Kule nacrtali svoja putovanja iz snova.

U pripremi festivala učestvovalo je više od 50 vaspitača i stručnih saradnika, a za tri dana „Bambi fest“-a nastupilo je više od osam stotina dece uzrasta od četiri do sedam godina.

Podelite

Komentari su zatvoreni.