72. Општинска смотра позоришног стваралаштва

0

У Сивцу је у току 72. Општинска смотра позоришног стваралаштва „Велимир Сандић Вељко“. На сцени сивачког Дома културе биће приказано пет остварења које играју драмски аматери из  Куле, Руског Крстура, Црвенке и Сивца.

Првог дана смотре, у суботу 17. марта представили су се драмски аматери Дома културе из Руског Крстура. Они су одиграли представу „Жене“ Алда Николаја, у  режији Владимира Нађа Аћима. Након Рускокрстурчана, вечерас ће се представити домаћини, аматери Дома културе Сивац –драмска секција „Велимир Сандић Вељко“ који ће одиграти представу „Кад сам био гарав“ рађену на основу текста и у режији Миливоја Млађеновића.

Сутра, 27. марта представу „Родољупци“ Јована Стерије Поповића, коју је режирао Драган Остојић одиграће драмски аматери из Куле. Последњег дана смотре биће приказане  две представе. Прво ће на сцену изаћи аматери КУД „Др Хавријил Костељник“ из Куле који ће одиграти представу „Милионерка“ за коју је текст написала Ирина Харди Ковачевић, а режију потписао Јанко Ленђер. Након њих драмски аматери Дома културе Црвенка – Позориште „Стеван Сремац“ одиграће представу „Јелизавета Бам“ за коју је текст написао Данил Иванович Хармс, а режирао је Радоје Чупић.

Резултати смотре и пласман представа на Зонску смотру знаће се када селектор одгледа све представе које ће бити приказане у оквиру наше зоне.

Организатори и домаћини смотре били су Културно просветна заједница општине Кула и Дом културе Сивац под покровитељством Општине Кула.

plakat bam

Поделите

Коментари су затворени.