Prezentacija kreditnih linija Razvojnog fonda Vojvodine

0

Razvojni fond Vojvodine, u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj, održao je prezentaciju kreditnih linija za poljoprivrednike. Jelena Trenkić iz Razvojnog fonda istakla je da je interesovanje za kredite veliko i  da poljoprivrednici mogu da očekuju i ubuduće slične programe:

DSC03259

„U pitanju su krediti po vrlo povoljnim uslovima i sa dužim rokovima otplate. Kamatne stope se kreću u rasponu od jedan do tri posto na godišnjem nivou i one su fiksne. Pored toga, nema nikakvih dodatnih troškova, tako da su uslovi vrlo povoljni“.

Miloš Danilov iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj smatra da je komunikacija između njih i poljoprivrednika na izuzetnom nivou i da svaki poljoprivrednik može da računa na saradnju:

„Saradnja, kako sa poljoprivrednicima, tako i sa Razvojnim fondom i mnogim sličnim fondovima, je odlična. Kada su kreditne linije i subvencije objavljene, mi prvi obaveštavamo sve naše poljoprivrednike u SMS bazi. Mi smo prvi korak ka konkurisanju i dobijanju subvencija. Poljoprivrednici svakodnevno zovu, dolaze i interesuju se. Razumljivo, najviše ih interesuju podsticaji, bez kojih je poljoprivredna proizvodnja maltene nemoguća“.

U okviru prezentacije predstavljeno je kreditiranje poljoprivrednih gazdinstava: dugoročni krediti za poljoprivredu, dugoročni krediti za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, kratkoročni krediti za obrtna sredstva u poljoprivredi i dugoročni krediti za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije. Takođe, predstavljeno je i kreditiranje pravnih lica i preduzetnika, kao i krediti za investiciona ulaganja i trajna obrtna sredstva.

DSC03260

Izvor: q-media.rs

Podelite

Komentari su zatvoreni.