Plasman na Zonsku smotru ostvarilo 19 recitatora

0

U Kulturnom centru Kula u petak 9. marta održana je 50. Opštinska smotra recitatora “Maksim Jeknić“, kojoj su ove godine domaćini bili KUD “Kruščić“ iz Kruščića, KC Kula i Kulturno-prosvetna zajednica Opštine Kula.

Na Smotri je ukupno učestvovalo 32 recitatora  u tri uzrasta – mlađem, srednjem i starijem. Na Zonsku smotru se plasiralo devetnaest recitatora.

U mlađem uzrastu prvo mesto osvojila je Lara Sopka iz Kule, drugo Ema Živković iz Ruskog Krstura a treće mesto zauzeo je David Ninkov iz Kule. Osim njih, na Zonsku smotru su se plasirali i Jana Varga i Ivan Plančak, oboje iz Krstura, kao i Natalija Đuričić iz Lipara.

U srednjem uzrastu, prvo mesto osvojila je Ljiljana Knežević iz Kule, drugo Staša Zorić iz Crvenke, a treće mesto osvojila je Petronela Fenjveši iz Kule. Na Zonsku smotru plasirali su se još i Rebeka Seman i Valentina Novta iz Krstura, kao i Luka Nogavica, Jovana Šćepanović i Isidora Ninkov iz Kule.

U starijem uzrastu, prvo mesto osvojila je Vladica Kljajić iz Kule, drugo Miroslav Malacko a treće Pavlina Šepinski, oboje iz Krstura. Pored njih, na Zonsku smotru plasirali su se i Katarina Perović i Stefan Kovijanić iz Kule.

Recitatore na Opštinskoj smotri ocenjivao je selektor Miodrag Petrović, glumac Srpskog narodnog teatra iz Novog Sada, konsultant za rusinski jezik je bio Aleksandar Mudri, a za mađarski Julija Kiš-Doroghazi.

Zonska smotra za recitatore iz Zapadnobačkog i Južnobačkog okruga biće održana 17. i 18. marta u Baču.

Podelite

Komentari su zatvoreni.