Пласман на Зонску смотру остварило 19 рецитатора

0

У Културном центру Кула у петак 9. марта одржана је 50. Општинска смотра рецитатора “Максим Јекнић“, којој су ове године домаћини били КУД “Крушчић“ из Крушчића, КЦ Кула и Културно-просветна заједница Општине Кула.

На Смотри је укупно учествовало 32 рецитатора  у три узраста – млађем, средњем и старијем. На Зонску смотру се пласирало деветнаест рецитатора.

У млађем узрасту прво место освојила је Лара Сопка из Куле, друго Ема Живковић из Руског Крстура а треће место заузео је Давид Нинков из Куле. Осим њих, на Зонску смотру су се пласирали и Јана Варга и Иван Планчак, обоје из Крстура, као и Наталија Ђуричић из Липара.

У средњем узрасту, прво место освојила је Љиљана Кнежевић из Куле, друго Сташа Зорић из Црвенке, а треће место освојила је Петронела Фењвеши из Куле. На Зонску смотру пласирали су се још и Ребека Семан и Валентина Новта из Крстура, као и Лука Ногавица, Јована Шћепановић и Исидора Нинков из Куле.

У старијем узрасту, прво место освојила је Владица Кљајић из Куле, друго Мирослав Малацко а треће Павлина Шепински, обоје из Крстура. Поред њих, на Зонску смотру пласирали су се и Катарина Перовић и Стефан Ковијанић из Куле.

Рецитаторе на Општинској смотри оцењивао је селектор Миодраг Петровић, глумац Српског народног театра из Новог Сада, консултант за русински језик је био Александар Мудри, а за мађарски Јулија Киш-Дорогхази.

Зонска смотра за рецитаторе из Западнобачког и Јужнобачког округа биће одржана 17. и 18. марта у Бачу.

Поделите

Коментари су затворени.