Стигао бесплатан софтвер за органске пољопривреднике у Србији

0

Пољопривредници који се баве органским узгојем су први пут у Србији добили могућност бесплатног коришћења јединственог софтвера, што ће им помоћи да модернизују пословање и смање административни терет који пада на произвођаче у органској пољопривреди.

Софтвер под називом Агролифе, који је развила фирма Греенсофт, омогућава корисницима унос података у дигиталну базу и редовно дигитално ажурирање, што смањује утрошак времена и енергије који су до сада улагали у вођење записа и састављање извештаја за контролне организације и Министарство пољопривреде, наводи се у саопштењу Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, која је омогућила бесплатно коришћење софтвера у Србији.

Такође, пољопривредницима олакшава праћење административних активности и активности у пољу, а смањује могућност грешака.

Обуке произвођача и контролних организација за коришћење овог софтвера почињу овог месеца, а планирано је да до краја године до 70% органских произвођача у Србији пређе на овакав начин вођења докумената.

Софтвер Агролифе, обезбеђен у оквиру пројекта Развој приватног сектора у Србији (ПСД), који се спроводи у сарадњи са Министарством пољопривреде, потпуно бесплатно сада могу да користе сви органски произвођачи, овлашћене контролне организације (сертификационе куће), као и Дирекција за националне референтне лабораторије испред Министарства пољопривреде РС.

Извор: eKapija

Поделите

Коментари су затворени.