Olakšice za plaćanje računa za energente

0

Prema informacijama Odeljenja za društvene delatnosti opštine Kula tokom januara 2018. godine je ispunjeno 213 obnova Rešenja za sticanje prava na energetski zaštićenog kupca, dok je u 2017. godini 717 građana iskoristilo ovo pravo. Pravo na ovu pomoć mogu ostvariti korisnici novčano-socijalne pomoći, korisnici dečjeg dodatka, kao i ostali u zavisnosti od prihoda i kvadrature kuće stana.

Zahtev za umanjenje računa za struju podnosi se na šalteru Uslužnog centra u Kuli, uz ličnu kartu i potrebnu dokumentaciju. Korisnici prava na novčano socijalnu pomoć i korisnici dečijeg dodatka kada vrše obnovu zahteva ne prilažu svu dokumentaciju već samo overeni prepis akt kojim je utvrđeno jedno od ovih prava.

Osim zahteva potrebni su i dokazi o prebivalištu, ukupnim mesečnim primanjima, dokaz o posedovanju i prihodima iz nepokretnosti iz mesta prebivališta i mesta rođenja i Uverenje Uprave javnih prihoda iz mesta prebivališta, kao i poslednji račun za električnu energiju.

Informacije o potrebnoj dokumentaciji i zahtev o sticanju prava energetski zaštićenog kupca, građani mogu dobiti u Uslužnom centru opštine Kula, Lenjinova 11, šalter br. 5.

Odeljenje za društvene delatnosti, kontakt: 751 151; 751 146.

Podelite

Komentari su zatvoreni.