Олакшице за плаћање рачуна за енергенте

0

Према информацијама Одељења за друштвене делатности општине Кула током јануара 2018. године је испуњено 213 обнова Решења за стицање права на енергетски заштићеног купца, док је у 2017. години 717 грађана искористило ово право. Право на ову помоћ могу остварити корисници новчано-социјалне помоћи, корисници дечјег додатка, као и остали у зависности од прихода и квадратуре куће стана.

Захтев за умањење рачуна за струју подноси се на шалтеру Услужног центра у Кули, уз личну карту и потребну документацију. Корисници права на новчано социјалну помоћ и корисници дечијег додатка када врше обнову захтева не прилажу сву документацију већ само оверени препис акт којим је утврђено једно од ових права.

Осим захтева потребни су и докази о пребивалишту, укупним месечним примањима, доказ о поседовању и приходима из непокретности из места пребивалишта и места рођења и Уверење Управе јавних прихода из места пребивалишта, као и последњи рачун за електричну енергију.

Информације о потребној документацији и захтев о стицању права енергетски заштићеног купца, грађани могу добити у Услужном центру општине Кула, Лењинова 11, шалтер бр. 5.

Одељење за друштвене делатности, контакт: 751 151; 751 146.

Поделите

Коментари су затворени.