Наставља се добра пракса награђивања ученика основних и средњих школа из општине Кула

0

Општина Кула је ове године наградила 133 ученика основних и средњих школа који су постигли најбоље резултате на најважнијим такмичењима. Из општинског буџета је за ове намене исплаћено 1.196.949,00 динара. Ученицима су награде исплаћене 25. јануара уочи предстојеће школске славе Свети Сава, а на основу Конкурса за награђивање ученика.

Председник општине је честитао награђеним ученицима на изузетним резултатима и истакао да ће Општина и даље наставити да награђује ученике који својим знањем на најбољи начин представљају општину Кула и изразио наду да ће у овој години број награђених ученика бити још већи.

У протеклој години на такмичењима су се посебно истакли ученици Алекс Ковач из ОШ „Петефи бригада“ из Куле са освојених 7 награда, чија укупна вредност износи 43.098,00 динара и Гаја Бракус из ОШ “Вук Караџић” из Црвенке са освојених 5 награда у износу од 39.180,00 динара.

Право на једнократно награђивање остварују ученици основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили прво, друго или треће место у појединачној конкуренцији на окружном, међуокружном, покрајинском, републичком или међународном такмичењу, које организује ресорно министарство или Секретаријат за образовање АП Војводине.

139 награда је освојено на окружним, међуокружним и покрајинским такмичењима, а 43 на републичким и међународним такмичењима.

Општина Кула је једна од ретких локалних самоуправа које на овај начин подржавају најбоље ученике.

Поделите

Коментари су затворени.