Велико интересовање незапослених у Кули за рад у „Фиорану”

0

Велики број незапослених напунило је јуче ходник Службе за запошљавање у Кули. Тако велико интересовање је изазвао позив за пријављивање за рад у италијанској компанији доњег веша „Фиорано” која на лето планира да отпочне производњу у Кулу са три стотине запослених.

Иста фирма још од 2007. привређује и у Сомбору, где на платном списку има  1.700 радника.„Фиорано” припада групи „Калцедониа” са 4.000 продавница широм света, а њихов производи програм се у Србији може купити у радњама у Београду и у Новом Саду. Све што се сашије у сомборској фабрици не иде у ове радње, већ право у Италију и онда „Фиорано” доњи веш шаље по свету.

На главном улазу у просторије Службе за запошљавање у Кули и на улици затекли смо јуче више десетина заинтересованих за посао. Представници „Фиорана” узимали су јуче податке потенцијалних радника, радну биографију, из које ће правити селекцију за обуку у фабрици у Сомбору, и за то обезбедити превоз од Куле до Сомбора и назад.

Руководилац кадровске службе „Фиорана” у Сомбору Душица Ергић Живановић казала је да им требају шивачи, али да не гледају строго на то да ли кандидати за обуку имају баш кројачки смер, већ да на посао могу да рачунају пођеднако сви, и они са основном школом и са факултетским образовањем.

„Већ смо урадили једну селекцију па 50 незапослених одлази да учи да кроји и саставља делове доњег веша у Сомбор“, казала је Душица Ергић -Живановић.

Извор: www.dnevnik.rs

Поделите

Коментари су затворени.