Општина Кула је нови власник фудбалског стадиона „Милан Средановић“

0

Општина Кула је нови власник фудбалског стадиона „Милан Средановић“ којег је купила на јавној лицитацији одржаној у суботу, а  на којој је била понуђена на продају непокретна имовина Фудбалског клуба Хајдук у стечају. Имовина обухвата стадион, односно трибине, ресторан, свлачионице и ситан инвентар. У предвиђеном року документацију је откупила и депозит уплатила Општина Кула, па је била и једини учесник лицитације.

IMG_9536

Поступак јавне лицитације је водио стечајни управник Љубомир Суботић који је констатовао да је само Општина Кула у законском року откупила документацију и уплатила депозит, те да испуњава услове за учешће у јавној лицитацији. Излицитирана је почетна цена од 18 милиона 347 хиљада 776 динара и 80 пара. У име локалне самоуправе записник са јавне лицитације је потписао Владимир Павков, начелник општинске управе, који је о интересу локалне самоуправе да купи стадион рекао:

– Интерес локалне самоуправе је да постојећи стадион у Кули са пратећом инфраструктуром буде у својини локалне самоуправе због унапређења спорта и спортских активности, стварања услова за разне спортске манифестације, лигашка такмичења, промоције спортских дисциплина и свих других видова рекреације грађана свих узраста на овом подручју.

IMG_9537

IMG_9538

Поделите

Коментари су затворени.