Pokrenuta peticija protiv ukidanja železničkog stajališta Novi Sivac

0

Sivac je sa osam hiljada stanovnika najveće selo u Vojvodini, a donedavno je imao dve železničke stanice međusobno udaljene 4 kilometra. Novim, zimskim redom vožnje „Srbija voz“-a ukinuto je stajanje vozova na stajalištu Novi Sivac što je izazvalo reakciju građana.
Više od 600 građana Sivca do sada je potpisalo peticiju protiv nedavnog ukidanja železničkog stajališta Novi Sivac. Polovina od oko 8000 stanovnika Sivca koristilo je stajalište Novi Sivac koje je udaljeno nešto više od 4km od glavne stanice.
Da stvar bude gora, do nedavno je postojala opasnost od zatvaranja pruge Vrbas – Sombor čime bi ovaj gusto naseljeni deo Vojvodine posle više od 100 godina ostao bez železnice.
U zvaničnom odgovoru „Srbija voza“ tvrdi se da je stajanje vozova u stanici Novi Sivac ukinuto zbog malog broja putnika, ali u mesnoj zajednici sumnjaju da je razlog i loše stanje stanične zgrade i spremaju su da svojim sredstvima započnu rekonstrukciju.
Pokretači peticije Ana Rodić i Bojan Kovač tvrde da je ukidanje stajališta Novi Sivac posle više od 100 godina funkcionisanja velika greška koja otežava život građanima.
Građani Sivca nameravaju da peticiju, osim Srbija Vozu predaju i opštini Kula kao i agenciji za bezbednost saobraćaja.

Izvor: RTV

Podelite

Komentari su zatvoreni.