Граде се нове фабрике у Кули

0

Убрзо након окончања изградње и опремања индустријске зоне у општини Кула, три страна инвеститора кренула су са изградњом нових фабрика. Куљани се надају да је ово почетак решавања великог проблема незапослености у овој општини. Општина Кула свакодневно комуницира са потенцијалним инвеститорима и нове привредне активности види као кључ развоја.

Општина Кула се претходних година усмерила на комуналне пројекте уз помоћ покрајинске и републичке владе. Једино улагање у развој привреде била је изградња и опремање индустријске зоне а прошле године 3 страна инвеститора кренула су у изградњу нових фабрика. Одмах поред погона “Севепланта”, који ради у саставу холандске компаније „Вербек“ и спада у ред највећих произвођача садног материјала у Европи, гради се нова фабрика обуће италијанског инвеститора. Према пословним плановима италијанске компаније “Фиорано” која такође гради фабрику на овој индустријској зони предвиђено је запошљавање око 300 радника. „Фиорано“ се бави производњом и продајом на велико текстилног материјала и производа, а у индустријској зони у Кули купила је 2 хектара земљишта. Према пословним плановима ове фирме предвиђено је да се запосли око 300 радника. Компанија „Фиорано“ се бави производњом и продајом на велико текстилног материјала и производа, а у индустријској зони у Кули купила је 2 хектара земљишта.

За општину која из године у годину највише улаже у програме социјалне заштите како би задржала младе и радно способне, отварање нових фабрика представља наду да за привреду долазе бољи дани.

Извор. РТВ

Поделите

Коментари су затворени.