Три реконструкције Крамерове улице у Кули

0

Када је пре годину дана обновљена Крамерова улица у Кули, то је урађено на такав начин да је одмах постала најлепша улица не само у Кули, него кажу да јој нема равне у градовима од Новог Сада до Сомбора и Суботице. За уређење улице из општинског буџета издвојено је 54 милиона динара, али од свечаног отварања па до данас не престају проблеми, па улици предстоји и трећа реконструкција.

Куљани би са правом могли да буду поносни на изглед Крамерове улице, да убрзо после изградње нису уследиле две мање реконструкције због којих је ипак морао да се обуставља саобраћај. Након сезоне појачаних падавина ове јесени коцке на коловозу су почеле да излазе из лежишта у већем броју и јасно је да ће морати да се ради и трећа реконструкција, што подразумева и затварање улице за саобраћај.

Најгора ситуација је за оне грађане који живе или имају локале у Крамеровој , која је практично једна од главних улица у Кули.

У општини Кула, која је инвеститор, одржан је састанак са представницима извођача радова, произвођача материјала и надзорног органа. Председник општине Кула, Перица Видекањић каже да је јасно да је узрок оштећења на коловозу и тротоару неочекивано снажно деловање подземних вода јер се улица налази на самом крају платоа Телечке.

„Оно што је за наше грађане и за буџет наше општине најважније , то је да додатни радови и реконструкција нас неће коштати ништа јер је гарантни рок за извршене радове две године .Коштаће нас живаца , а највише грађане који живе и раде у Крамеровој улици“.

„Представник извођача радова затражио је додатну експертизу, и у следећих недељу дана ангажоваће специјализоване фирме из Словеније и Немачке које ће извршити најмање шест бушотина дуж улице како би се прецизно утврдио узрок „испливавања“ коцки којима је поплочана улица.У сваком случају нећемо дозволити да овако велика и скупа инвестиција за нашу општину остане лоше изведена, а посебно што на пролеће планирамо велику обнову парка уз ову улицу и поред новог Дома здравља у центру Куле“,  каже Видекањић

Додатна испитивања су неопходна и како би се утврдило да ли је могуће и са којом врстом дренажног система треба заштитити крамерову улици.

Трећа реконструкција Крамерове улице биће завршена на пролеће. Тротоар ће свакако бити задржан, а ако подземне воде не дозволе другачије, коловоз ће морати да се асфалтира.

Извор: RTV

Поделите

Коментари су затворени.