Бесповратна средства за куповину куће за породицу Арамбашић из Сивца

0

Александар и Биљана Арамбашић из Сивца су добили бесповратна средства за куповину куће у вредности од милион динара,  а на основу  конкурса  Завода за равноправност полова. Уговор са брачним паром из Сивца уручио је председник Покрајинске владе Игор Мировић. Он је приликом уручења Уговора са укупно 43 брачна пара са територије Војводине истакао да  опредељење породица да свој живот започну или наставе на селу заслужује поштовање и да то покрајинску владу додатно обавезује да снажнијим деловањем подржи њихове активности и иницијативе како би се села у Војводини  ревитализовала.

На конкурс, који је трајао од јула до септембра 2017. године, стигле су 282 пријаве, што говори о великом интересовању младих којима треба помоћ да реше егзистенцијално питање.

Поред подстицаја развоја руралних средина и побољшања демографске структуре Војводине, циљ конкурса је био и економско оснаживање жена и повећање броја жена власница непокретности јер је ово била прилика да се кућа са окућницом равноправно укњижи на мушкарца и жену.

Поделите

Коментари су затворени.