Zajednički projekat Kule i Kaloče visoko kotiran u okviru IPA projekta

0

Na konferenciji za novinare koja je održana u Kaloči (Mađarska) dr. Jožef Balint, gradonačelnik Kaloče je istakao zajednički Intereg IPA projekat Mađarska-Srbija 2014-2020. od mogućih 100 bodova osvojio 98. Projekat pod nazivom ,,Stari običaji u novom ruhu“ biće finansiran u iznosu od 200 hiljada evra, a deli se na 60:40 posto između dva pobratimljena grada, Kaloče i Kule. Opština Kula će posredstvom ovog projekta ostvariti oko 10 miliona dinara.

Pored mađarskih predstavnika, Konferenciji za novinare su prisustvovali zamenik predsednika opštine Kula Karolj Valka, predstavnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula Miloš Danilov i saradnik na prekograničnom projektu Endre Farbaš.

Cilj konkursa je korišćenje zajedničkog kulturnog nasleđa kao izvora ekonomskog razvoja, a sredstva će se koristiti za već postojeće manifestacije kao što su „Dani paprike“ u Kaloči i u Ruskom Krsturu i „Dani tradicije“ u Kuli. Takođe, biće organizovane radionice, kao i razni sportski i kulturni programi. Zvanično potpisivanje projekta je najavljeno za početak 2018. godine, a rok za realizaciju projekta je 16 meseci.

Podelite

Komentari su zatvoreni.