Заједнички пројекат Куле и Калоче високо котиран у оквиру ИПА пројекта

0

На конференцији за новинаре која је одржана у Калочи (Мађарска) др. Јожеф Балинт, градоначелник Калоче је истакао заједнички Интерег ИПА пројекат Мађарска-Србија 2014-2020. од могућих 100 бодова освојио 98. Пројекат под називом ,,Стари обичаји у новом руху“ биће финансиран у износу од 200 хиљада евра, а дели се на 60:40 посто између два побратимљена града, Калоче и Куле. Општина Кула ће посредством овог пројекта остварити око 10 милиона динара.

Поред мађарских представника, Конференцији за новинаре су присуствовали заменик председника општине Кула Карољ Валка, представник Канцеларије за локални економски развој општине Кула Милош Данилов и сарадник на прекограничном пројекту Ендре Фарбаш.

Циљ конкурса је коришћење заједничког културног наслеђа као извора економског развоја, а средства ће се користити за већ постојеће манифестације као што су „Дани паприке“ у Калочи и у Руском Крстуру и „Дани традиције“ у Кули. Такође, биће организованe радионице, као и разни спортски и културни програми. Званично потписивање пројекта је најављено за почетак 2018. године, а рок за реализацију пројекта је 16 месеци.

Поделите

Коментари су затворени.