Obeležen Dan osoba sa invaliditetom – Najavljeno potpisivanje Ugovora za finansiranje projekata udruženja penzionera i udruženja građana

0

Opština Kula je organizovala svečani prijem za osobe sa invaliditetom, a prisutnim predstavnicima udruženja obratio se predsednik Saveta za ostvarivanje prava osoba sa invaliditetom Blažo Marković.

-Položaj osoba sa invaliditetom mora se intenzivnije unaprediti u svim oblastima društvenog života, od sada, zapošljavanja, zdravstvene i socijalne zaštite, pune inkluzije u obrazovni sistem, uklanjanje prepreka u pogledu pristupačnosti objektima i uslugama, dostupnosti informacijama u cilju postizanja pune ravnopravnosti težeći ka društvu koje nikoga ne ostavlja samog    i ne zanemaruje nikog, rekao je dr Blagoje Marković. On je najavio da će u sredu biti potpisani Ugovori sa 11 udruženja, u ukupnom iznosu od 1.010.000,00 dinara.

dan_osoba_sa_invaliditetom1

Prijemu su prisustvovali predstavnici udruženja osoba sa invaliditetom, predstavnici Skupštine opštine Kula, Centra za socijalni rad, Doma za stare i penzionere, udruženja penzionera i dr.

Teme ovogodišnjeg Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom „Dostizanje 17 ciljeva budućnosti kakvu želimo“ proizilazi iz 17 ciljeva održivog razvoja, među kojima su iskorenjivanje gladi i siromaštva, obezbeđivanje zdravstvene zaštite i inkluzivnog obrazovanja.

Podelite

Komentari su zatvoreni.