Обележен Дан особа са инвалидитетом – Најављено потписивање Уговора за финансирање пројеката удружења пензионера и удружења грађана

0

Општина Кула је организовала свечани пријем за особе са инвалидитетом, а присутним представницима удружења обратио се председник Савета за остваривање права особа са инвалидитетом Блажо Марковић.

-Положај особа са инвалидитетом мора се интензивније унапредити у свим областима друштвеног живота, од сада, запошљавања, здравствене и социјалне заштите, пуне инклузије у образовни систем, уклањање препрека у погледу приступачности објектима и услугама, доступности информацијама у циљу постизања пуне равноправности тежећи ка друштву које никога не оставља самог    и не занемарује никог, рекао је др Благоје Марковић. Он је најавио да ће у среду бити потписани Уговори са 11 удружења, у укупном износу од 1.010.000,00 динара.

dan_osoba_sa_invaliditetom1

Пријему су присуствовали представници удружења особа са инвалидитетом, представници Скупштине општине Кула, Центра за социјални рад, Дома за старе и пензионере, удружења пензионера и др.

Теме овогодишњег Међународног дана особа са инвалидитетом „Достизање 17 циљева будућности какву желимо“ произилази из 17 циљева одрживог развоја, међу којима су искорењивање глади и сиромаштва, обезбеђивање здравствене заштите и инклузивног образовања.

Поделите

Коментари су затворени.