Opštini Kula odobrena sredstva za projekat reforma poreza na imovinu

0

Opština Kula će učestvovati u projektu reforme poreza na imovinu, koji u potpunosti finansira Švajcarska kancelarija za razvoj i saradnju SDC. Projekat se realizuje kroz zajedničku saradnju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstva finansija i Stalne konferencije gradova i opština.
Program ima za cilj da što više nekretnina uvede u poresku evidenciju, kao i da se realno stanje nekretnina na terenu slaže sa brojem poreskih prijava. Takođe, program podstiče učešće građana u donošenju odluka o investiranju prikupljenog poreza na dobrobit opštine Kula.
Izabrano je 45 gradova i opština, čije prijave su bile najbolje, a svečano potpisivanje ugovora sa gradovima i opštinama biće sredinom decembra
Važni razlozi za njihov izbor bili su i „grupne prijave“, odnosno spremnost opština koje su geografski blizu, na međuopštinsku saradnju, i time bolju naplatu poreza na imovinu, dok je treći kriterijum bio da li su u nekoj bliskoj prošlosti i same radile nešto da prošire obuhvat i povećaju stepen naplate poreza, i to bez pomoći donatorskih organizacija.
Ceo projekat vredan je 6 miliona švajcarskih franaka.
Pet najuspešnijih opština podeliće nagradni fond od milion franaka, koji je obezbedila Vlada Švajcarske.

Podelite

Komentari su zatvoreni.