Општини Кула одобрена средства за пројекат реформа пореза на имовину

0

Општина Кула ће учествовати у пројекту реформе пореза на имовину, који у потпуности финансира Швајцарска канцеларија за развој и сарадњу СДЦ. Пројекат се реализује кроз заједничку сарадњу Министарства за државну управу и локалну самоуправу, Министарства финансија и Сталне конференције градова и општина.
Програм има за циљ да што више некретнина уведе у пореску евиденцију, као и да се реално стање некретнина на терену слаже са бројем пореских пријава. Такође, програм подстиче учешће грађана у доношењу одлука о инвестирању прикупљеног пореза на добробит општине Кула.
Изабрано је 45 градова и општина, чије пријаве су биле најбоље, а свечано потписивање уговора са градовима и општинама биће средином децембра
Важни разлози за њихов избор били су и „групне пријаве“, односно спремност општина које су географски близу, на међуопштинску сарадњу, и тиме бољу наплату пореза на имовину, док је трећи критеријум био да ли су у некој блиској прошлости и саме радиле нешто да прошире обухват и повећају степен наплате пореза, и то без помоћи донаторских организација.
Цео пројекат вредан је 6 милиона швајцарских франака.
Пет најуспешнијих општина поделиће наградни фонд од милион франака, који је обезбедила Влада Швајцарске.

Поделите

Коментари су затворени.