Отворена изложба слика и цртежа Миладина Шљукића

0

Изложба слика и цртежа Миладина Шљукића отворена је синоћ у Ликовној галерији Културног центра Кула и трајаће до краја децембра 2017. године. О Шљукићевом ликовном стваралашту су говорили сликар Мито Бујша и секретар Културно-просветне заједнице Сава Прерардовић, који је и отворио ликовну изложбу. Поред слика природе и пејзажа, посебњу пажњу привлачи Миладинов цртеж, који са техничке стране представља озбиљан подухват.

-Емотивност, темперамент и животни став уметника су присутни на сваком његовом делу. Његове слике исијавају опуштеност, ведрину и хармонију, хармонију човека и природе, истовремено упућујући на енергичног, сигурног и оптимистички расположеног човека. Миладин вешто користи више хладне, а мање топле боје и то често у чврстом загрљају, у складу са тренутним расположењем, нијансирањем успева да створи општи утисак допадљивог колорита и складан ред ликовних елемената – рекао је Прерадовић на отварању изложбе слика и цртежа Миладина Шљукића.

Миладин Шљукић се више од 30 година бави ликовном уметношћу, а учесник је бројних колективних изложби, ликовних колонија, као и самосталних изложби у Сивцу, Црвенки и Кули.

Поделите

Коментари су затворени.