Finansijska edukacija za učenike Ekonomsko-trgovinske škole

0

Danas je Narodna banka Srbije, u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Kula, organizovala edukaciju „Zakoračite u svet finansija” za učenike Ekonomsko-trgovinske škole. U prepunom holu Ekonomsko-trgovinske škole predavanje su održale saradnice NBS Valerija Sanader i Nadežda Tot. One su mladima pružile informacije o finansijskim proizvodima koji se javljaju na našem finansijskom tržištu, o aktivnostima iz delokruga NBS. odnosno o finansijskim uslugama iz oblasti bankarstva, osiguranja, kao drugim uslugama koje pružaju finansijske institucije čiji je supervizor Narodna banka Srbije.
Na ovaj način NBS nastavlja aktivnosti usmerene na edukaciju građana, imajući u vidu da im unapređenje znanja iz oblasti finansija omogućava da bolje upravljaju svojim novcem, donose dobre finansijske odluke i preuzimaju odgovornost za njih.

DSC03187

Narodna banka Srbije je otvorila novu internet stranicu www.tvojnovac.nbs.rs namenjenu korisnicima finansijskih usluga i najširoj javnosti, na kojoj su objavljeni vodiči za životno važne teme, poput „Polazite na fakultet“, „Odvajate se od roditelja“, „Dobili ste prvi posao“, „Osnivate porodicu“…. Građanima su na sajtu NBS na raspolaganju i korisni alati, kalkulatori, pomoću kojih mogu da provere koliko su zaduženi, da li im je refinansiranje kredita isplativo, kolika bi im bila rata u slučaju promene kamatne stope i slično.

Podelite

Komentari su zatvoreni.