Финансијска едукација за ученике Економско-трговинске школе

0

Данас је Народна банка Србије, у сарадњи са Канцеларијом за младе општине Кула, организовала едукацију „Закорачите у свет финансија” за ученике Економско-трговинске школе. У препуном холу Економско-трговинске школе предавање су одржале сараднице НБС Валерија Санадер и Надежда Тот. Оне су младима пружиле информације о финансијским производима који се јављају на нашем финансијском тржишту, о активностима из делокруга НБС. односно о финансијским услугама из области банкарства, осигурања, као другим услугама које пружају финансијске институције чији је супервизор Народна банка Србије.
На овај начин НБС наставља активности усмерене на едукацију грађана, имајући у виду да им унапређење знања из области финансија омогућава да боље управљају својим новцем, доносе добре финансијске одлуке и преузимају одговорност за њих.

DSC03187

Народна банка Србије је отворила нову интернет страницу www.tvojnovac.nbs.rs намењену корисницима финансијских услуга и најширој јавности, на којој су објављени водичи за животно важне теме, попут „Полазите на факултет“, „Одвајате се од родитеља“, „Добили сте први посао“, „Оснивате породицу“…. Грађанима су на сајту НБС на располагању и корисни алати, калкулатори, помоћу којих могу да провере колико су задужени, да ли им је рефинансирање кредита исплативо, колика би им била рата у случају промене каматне стопе и слично.

Поделите

Коментари су затворени.