Konkurs za dodelu sredstava iz budžeta opštine Kula za nevladine organizacije, udrženja građana u oblasti zaštite od požara

0

Opština Kula će u 2017. godini, finansirati:

  1. Savez koji okuplja nevladine organizacije, udruženja građana u oblasti zaštite od požara, koji su registrovani na teritoriji opštine Kula, odnosno imaju sedište ili ogranak i deluju na tom području kao opštinske, međuopštinske ili republičke organizacije (udruženja) u iznosu od 600.000,00 dinara.
  2. Nevladine organizacije, udruženja građana u oblasti zaštite od požara sa područja određenih mesnih zajednica na teritoriji opštine Kula u iznosu od 60.000,00 dinara, od toga za udruženja sa područja Mesne zajednice Ruski Krstur u iznosu od 60.000,00 dinara.

Pravo učešća na javnom konkursu imaju udruženja koja svoju delatnost obavljaju u oblasti zaštite od požara a ispunjavaju sledeće uslove:

  • da su registrovana na teritoriji opštine Kula, odnosno imaju sedište ili ogranak i deluju na tom području kao opštinske, međuopštinske ili republičke organizacije (udruženja),
  • da sprovode preventivne mere zaštite od požara na teritoriji opštine Kula,
  • da doprinose rešavanju konkretnog vanrednog događaja (požara) na teritoriji opštine Kula,
  • da svojim delovanjem podstiču, usmeravaju i jačaju svest o potrebi zaštite od požara.

Predmet konkursa je dodela finansijskih sredstava radi poboljšanja funkcionalnog stanja materijalno-tehničkih sredstava i opreme (MTS) koju poseduju udruženja.

Kompletan tekst Konkursa možete pročitati ovde.

Podelite

Komentari su zatvoreni.