Конкурс за доделу средстава из буџета општине Кула за невладине организације, удржења грађана у области заштите од пожара

0

Општина Кула ће у 2017. години, финансирати:

  1. Савез који окупља невладине организације, удружења грађана у области заштите од пожара, који су регистровани на територији општине Кула, односно имају седиште или огранак и делују на том подручју као општинске, међуопштинске или републичке организације (удружења) у износу од 600.000,00 динара.
  2. Невладине организације, удружења грађана у области заштите од пожара са подручја одређених месних заједница на територији општине Кула у износу од 60.000,00 динара, од тога за удружења са подручја Месне заједнице Руски Крстур у износу од 60.000,00 динара.

Право учешћа на јавном конкурсу имају удружења која своју делатност обављају у области заштите од пожара а испуњавају следеће услове:

  • да су регистрована на територији општине Кула, односно имају седиште или огранак и делују на том подручју као општинске, међуопштинске или републичке организације (удружења),
  • да спроводе превентивне мере заштите од пожара на територији општине Кула,
  • да доприносе решавању конкретног ванредног догађаја (пожара) на територији општине Кула,
  • да својим деловањем подстичу, усмеравају и јачају свест о потреби заштите од пожара.

Предмет конкурса је додела финансијских средстава ради побољшања функционалног стања материјално-техничких средстава и опреме (МТС) коју поседују удружења.

Комплетан текст Конкурса можете прочитати овде.

Поделите

Коментари су затворени.