Радојевић посетио фарму „Nukleus Agrar-F1“

0

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, састао се јуче у Руском Крстуру, на фарми компаније „Nukleus Agrar-F1“, са представницима Удружења данских фармера и учествовао у панел-дискусији о свињарству. Четрдесетак највећих фармера из Данске налази се на студијском путовању у Србији и БиХ, у организацији Амбасаде Данске у Србији и Привредне коморе Србије.

Приликом посете фарми, Радојевић је изјавио да је Покрајинска Влада ове године издвојила три пута више средстава за опремање сточарских фарми на територији Војводине, подељене су субвенције у износу од око 35 милиона динара, и да је оно што највише радује је да се млади пољопривредници све више интересују за сточарство, као и то да ће Покрајина наставити да подстиче пољопривреду и сточарство. “Такође, ребалансом буџета, Покрајинска влада обезбедила је 150 милиона динара за нову погонску и прикључну механизацију, с обзиром да је машински парк у Војводини прилично застарео“- казао је секретар.

radojevic_krstur

Посета је завршена панел-дискусијом која је одржана у ресторану „Црвена ружа“ у Руском Крстуру, где су гости постављали питања како Радојевићу тако и власницима фарме „Nukleus Agrar-F1“.

Поделите

Коментари су затворени.