Отворена изложба слика и скулптура „Мој свет за моје пријатеље“

0

У препуној Галерији Културног центра у Кули јуче је отворена изложба слика и скулптура Љубисава М Срдановића из Врбаса. Изложбу је отворио књижевник Мирослав Алексић. Уочи отварања изложбе приређен је занимљив музички програм у којем су учествовали Бојан Алексић, Ивана Грујић и Борис Фазекаш. Изложба ће бити отворена до 13. новембра.

Инсипрација за Срдановиће радове су велике личности света, као и значајне личности историје српског народа, од Светог Саве, Вука Караџића, Доситеја Обрадовића, Његоша, Николе Тесле, Петра Лубарде, Данила Киша и других. Његова дела се налазе на неким значајним местима, попут бисте Александра Карађорђевића – која је постављена Руском дому у Београду, док је на Стеријином позорју 2015. године постављена биста Јована Поповића Стерије. Такође, Срдановићеве бисте Вука Караџића и Његоша од пре пар година красе простор око Народне библиотеке у Сивцу.

Срдановић је награђен првим наградама за вајарство 2011. године на Јесењем ликовном салону и 2012.године на Пролећном ликовном салону. Као аматер, највише је награђиван ликовни стваралац Војводине у периоду од 2000. до 2010. године. Излагао је на 35 јесењих ликовних салона, на бројним колективним изложбама широм бивше Југославије, као и на самосталним изложбама.

Поделите

Коментари су затворени.