Одржана 24. „Булка“

0

Снежана Тодоровић из Краљева победница је овогодишњег Фестивала песника за децу „Булка“ који је по 24. пут одржан у петак, 13. октобра у Дому културе у Црвенки. Она је ову престижну награду добила за песму „Земља за снове“.

Друго место припало је Јасни Миленовић из Сремске Каменице за песму „Крофне на мору“, а треће песнику из Београда Јовану Н. Бундалу за песму „Кад залаје страшна звер“. Награду  – Песнички прстен ове године добио је песник Миломир Радовић, за дугогодишњу сарадњу и учешће на црвеначком фестивалу али и фестивалима који се одржавају широм Србије. Према оцени публике најбоље дечије стихове написао је Златомир Боровница из Инђије. Он је ову награду добио за песму „Два старца“.

bulka1

Већ традиционално награду за најбоље стихове намењене деци даје и Црква из овог места, а награду Љиљани Крстић из Алексинца за песму „Оги“ доделио је свештеник Милош Петровић. Покровитељ и овогодишње „Булке“ била је Општина Кула и Туристичка организација општине Кула, а треба напоменути да су финални део Фестивала својим наступима употпунили рецитаторка из Црвенке Владица Кљајић, музичар Иван Лешчешен из Куле и плесна група „Креатив денс“ из Врбаса.  У холу Дома културе посетиоци су могли да погледају изложбу слика Јосипа Клера из Црвенке.

bulka2

Поделите

Коментари су затворени.