Спортски викенд

0

Пред нама је богат спортски викенд, а обележиће га један атлетски догађај. Сутра ће у Кули бити одржано Атлетско првенство Србије на 10 километара на путу. Према речима организатора, а то је Атлетски клуб Хајдук Маратон тим, у сутрашњој трци ће учествовати око стотинак такмичара, међу којима и неколико репрезентативаца Србије. Надметаће се сениори, затим млађи сениори и јуниори, а биће организован и такозвани Опен ран, трка у којој могу да учествују сви заинтересовани. Трчаће се на стази дугој два километра, пет кругова. Старт трке је заказан за 11 сати из центра Куле код споменика, а свечано отварање за 10 сати и 30 минута.

Рукометне актуелности

Све три наше рукометне екипе овог викенда су гости. У четвртом колу првенства у Супер Б лиги рукометаши Црвенке сутра гостују у Лозници, где се састају са истоименом екипом. Лозничани не знају за пораз, играју пред својим навијачима и фаворити су. Међутим, уколико би Црвенка поновила игру у одбрани као у прошлом колу против Јединства из Новог Бечеја могли би се надати повољном резултату. Сусрет Лознице и Црвенке ће сутра у Лозници почети у 17 сати. У четвртом колу првенства у Првој лиги Сивац 69 гостује у Бачкој Паланци где се састаје са екипом Лавови. Сивчани су у прва три кола освојили пет бодова, искусни су и уколико наметну свој стил игре не би било изненађење да и даље остану непоражена екипа. Сусрет Лавова и Сивца ће у Бачкој Паланци бити одигран сутра, а почеће у 18 сати и 30 минута. У Првој лиги за рукометашице, у четвртом колу екипа Лаки из Црвенке иде у госте Словену у Руму. Домаћин је уписао све три победе у досадашњем току првенства, али младе Црвенчанке се неће лако предати. Сусрет рукометашица Словена и екипе Лаки из Црвенке ће у Руми бити одигран сутра, а почеће у 18 сати.

Фудбалске актуелности

Фудбалски викенд обележиће два општинска дербија. Наиме, у 10. колу првенства у Сомборској подручној лиги Хајдук јуниор сутра, на стадиону Милан Средановић дочекује екипу Младости из Крушчића. Куљани су апсолутни фаворити. У недељу, такође у Кули, али на Гедеру биће одигран други општински дерби у којем ће се састати Кула и Русин из Руског Крстура. Очекује се занимљив окршај у којем ће домаћини покушати да искористе предност домаћег терена, док Русин у последњих шест кола не зна за пораз. Другопласирана Црвенка ће сутра пред својим навијачима дочекати Будућност из Младенова, док ће Липар у недељу пред својим присталицама угостити екипу Борца из Бачког Грачаца. Сусрети почињу у 15 сати.

У седмом колу првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред Полет у Сивцу дочекује екипу Дунава из Бачког Моноштора. Уколико желе брз повратак у Подручну лигу Сивчани морају побеђивати. Сусрет Полета и Дунава из Бачког Моноштора ће у Сивцу бити одигран сутра, а почеће у 15 сати.

У шестом колу првенства у Сомборској међуопштинској лиги други разред кулски фудбалски клуб КФК сутра на Гедеру дочекује Телечку. Гост је последњепласирана екипа на табели, па све осим победе КФК-а било би изненађење. И овај сусрет ће почети у 15 сати.

У четвртом колу првенства у Првој лиги за жене фудбалерке Полета у Сивцу дочекују екипу Карађорђе из Тополе. Сивчанке су у минулом колу уписале прву победу и на крилима ње најављују нови успех. Сусрет фудбалерки Полета и Карађорђа ће у Сивцу бити одигран у недељу, а почеће у 15 сати.

У трећем колу првенства Футсал лиге Војводине Клуб малог фудбала Хајдук пред својим навијачима дочекује екипу Србобрана. Сусрет футсалера Хајдука и Србобрана ће у хали основне школе Петефи бригада бити одигран у недељу, а почеће у 19 сати.

Кoшаркашке актуелности

У трећем колу првенства у Првој  српској лиги кошаркаши Хајдука иду у госте екипи Свети Ђорђе у Житиште. Сусрет ће у Житишту бити одигран сутра, а почеће у 19 сати. Оба наша представника у Другој српској лиги и кошаркаши Сивца и Црвенке су у трећем колу првенства домаћини. Кошаркаши Сивца који су у прва два кола уписали две победе, у хали у Црвенки сутра, од 18 сати дочекују екипу Будућност из Новог Сада, док ће кошаркаши Црвенке, који су у прва два кола убележили два пораза, у недељу од 20 сати и 30 минута угостити екипу Стар из Новог Сада.

Куглање

Куглаши Хајдука у 6. колу првенства у Првој лиги Војводине пред својим навијачима дочекују екипу НС 1932. Гост је предпоследњи на табели, а куглаши Хајдука на другој позицији што улогу фаворита додељује
домаћину. Сусрет куглаша Хајдука и екипе НС 1932 ће у куглани на Рекреационом центру бити одигран у недељу, а почеће у 16 сати.

Ђ. Бојанић

Поделите

Коментари су затворени.