Članovi RS Vojvodine posetili kulsku opštinu

0

Generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine Slobodan Višekruna i član upravnog odbora Branislav Zeljković, posetili su juče Kulu i razgovarali sa predstavnicima lokalne samouprave – predsednikom opštine Pericom Videkanićem i predsednikom skupštine opštine Veliborom Milojičićem, kao i predstavnicima pojedinih rukometnih klubova Jovicom Majkićem iz Rukometnog kluba Laki iz Crvenke i Brankom Žeželjom  iz Rukometnog kluba Sivac 69.

Pozdravljajući goste, predsednik opštine Perica Videkanjić je istakao da lokalna samouprava redovno uplaćuju sredstva na račune klubova, ali i da radi na pronalaženju mogućnosti finansiranja iz dodatnih izvora. Opština je konkurisala i za adaptaciju sportske hale u Crvenki, a uveliko se radi na izgradnji sportske hale u Sivcu.

poseta_sivackoj_hali

Generalni sekretar Slobodan Višekruna se zahvalio predstavnicima lokalne samouprave na prijemu i pohvalio funkcionisanje klubova na teritoriji ove opštine, koji, kako kaže, nemaju probleme u radu. On se osvrnuo na bogatu istoriju i dugu tradiciju RK Crvenka, koji je iznedrio veliki broj reprezentativaca i važi za sinonim rukometa na ovim prostorima. Na teritoriji opštine Kula za pohvalu je i inicijativa za školovanje trenera, preko Pokrajinskog zavoda za sport i omladinu i Rukometnog saveza Vojvodine. Rukometni klubovi iz Sivca, Crvenke i Ruskog Krstura su školovali svoje trenere i to predstavlja osnovu rada na duže staze.

Nakon sastanka, predstavnici Rukometnog saveza Vojvodine su u pratnji Velibora Milojičića, Milorada Lajića i Branka Žeželja posetili sivačku halu u izgradnji. Radovi teku dobro, a Sivčani se nadaju da će prolećni deo prvoligaške sezone započeti u svojoj novoj hali.

hala_u_sivcu_1

Podelite

Komentari su zatvoreni.