Чланови РС Војводине посетили кулску општину

0

Генерални секретар Рукометног савеза Војводине Слободан Вишекруна и члан управног одбора Бранислав Зељковић, посетили су јуче Кулу и разговарали са представницима локалне самоуправе – председником општине Перицом Видеканићем и председником скупштине општине Велибором Милојичићем, као и представницима појединих рукометних клубова Јовицом Мајкићем из Рукометног клуба Лаки из Црвенке и Бранком Жежељом  из Рукометног клуба Сивац 69.

Поздрављајући госте, председник општине Перица Видекањић је истакао да локална самоуправа редовно уплаћују средства на рачуне клубова, али и да ради на проналажењу могућности финансирања из додатних извора. Општина је конкурисала и за адаптацију спортске хале у Црвенки, а увелико се ради на изградњи спортске хале у Сивцу.

poseta_sivackoj_hali

Генерални секретар Слободан Вишекруна се захвалио представницима локалне самоуправе на пријему и похвалио функционисање клубова на територији ове општине, који, како каже, немају проблеме у раду. Он се осврнуо на богату историју и дугу традицију РК Црвенка, који је изнедрио велики број репрезентативаца и важи за синоним рукомета на овим просторима. На територији општине Кула за похвалу је и иницијатива за школовање тренера, преко Покрајинског завода за спорт и омладину и Рукометног савеза Војводине. Рукометни клубови из Сивца, Црвенке и Руског Крстура су школовали своје тренере и то представља основу рада на дуже стазе.

Након састанка, представници Рукометног савеза Војводине су у пратњи Велибора Милојичића, Милорада Лајића и Бранка Жежеља посетили сивачку халу у изградњи. Радови теку добро, а Сивчани се надају да ће пролећни део прволигашке сезоне започети у својој новој хали.

hala_u_sivcu_1

Поделите

Коментари су затворени.