Добијена средства у вредности око 82 милиона динара за потребе изградње канализационе мреже у Кули и Црвенки

0

Председник општине Кула Перица Видекањић потписао је у Новом Саду Уговор вредан око 82 милиона динара, а за потребе изградње недостајуће канализационе мреже у Кули и Црвенки. Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић уручили су 5. октобра 2017. године уговоре у вредности око милијарду динара, представницима градова и општина који су остварили право на бесповратна средства на јавним конкурсима Управе за капитална улагања.

Изградња Потисног вода и канализационе мреже представља највеће инвестиционо улагање општине Кула, а новац је значајним делом обезбеђен из општинског буџета (300 милиона динара), а једнаким износом овај пројекат су подржали покрајинска и републичка власт.

Уговор са конзорцијем фирме „SADE CGHT“ из Париза и „Еxтра ауто транспорт“ из Врбаса о извођењу недостајуће уличне канализационе мреже у Кули и Црвенки, као и о изградњи транзитног потисног вода Црвенка – Кула и његових пратећих потписан је 6. децембра 2016. године у Кули.

Поделите

Коментари су затворени.