Дечја недеља: Малишани посетили председника општине Кула

0

Данас је у оквиру обележавања “Дечје недеље” председник општине Кула Перица Видекањић разговарао са малишанима предшколске установе „Бамби“. Он је малишане примио у кабинету, а потом је у Свечаној сали Скупштине општине приређено послужење за најмлађе госте. Малишани су председнику Општине поклонили ликовне радове, а он је, заједно са руководиоцем Одељења за друштвене делатности Драганом Потпаром, малишанима уручио симболичне поклоне.

20171005_082416 (1)
Овогодишња “Дечја недеља под мотом „Градимо мостове међу генерацијама за радост сваког детета“, обележава се у свим насељеним местима општине Кула, а “Бамби” је и овога пута припремио разноврсне садржаје за најмлађе.

DSC02972
Такође, поводом Дечје недеље ученици основне школе “Иса Бајић” из Куле данас организују продајну изложбу ликовних радова , а радови ће бити изложени у Ликовној галерији од 12 до 16 часова. Ова изложба има хуманитарни карактер, јер ће сав приход који буде остварен бити намењен социјално угроженим ученицима школе “Иса Бајић”.

DSC02982

Дечија недеља се традиционално обележава свуда у свету а у Србији прве недеље у месецу октобру. Циљ је скретање пажње јавности на децу и младе, на њихове потребе и права у породици, друштву и локалној заједници, на права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење својих потенцијала.

20171005_081840

Поделите

Коментари су затворени.