Отворено ново крило школске зграде средње Економско – трговинске школе у Кули

0

Општина Кула и секретаријат за образовање АП Војводине заједничким улагањем настављају да реновирају и реконструишу школске објекте у Кули. Председник општине Кула Перица Видекањић и покрајински секретар за образовање Михаљ Њилаш отворили су данас ново крило школске зграде средње Економско-трговинске школе, а ученици и наставници овe школе су добили квалитетан простор за рад и учење.

DSC02928
Пројекат је вредан 18 милиона динара. Они су данас заједнички оценили да је остварена одлична сарадња између локалне самоуправе и ресорног секретаријата, али и да ће у наредном периоду доћи до нове сарадње на разним пројектима који се тичу опремање школских установа и унапређивања стања образовања у општини Кула.

DSC02944

Према речима Видекањића постоји одлична сарадња са секретаријатом за образовање. Он је подсетио да је ово крило више деценија било неупотебљиво за наставу, а да су сада успешно изведени радови, који су са 10 милиона динара финансирани од Покрајине, док је општина Кула уложила 8 милиона динара. Он је рекао да је његов циљ да млади добију добре услове за образовање, као и да ће се наставити у опремање и реализацију више пројеката. – Такође, реализацијом овог пројекта су омогућене и ваннаставне активности јер ћемо убудуће имати наставу у преподневним часовима што ће допринети и знатној уштеди трошкова за грејање и електричне енергије рекао је Видекањић.

DSC02962

Њилаш је истакао да ће ресорни секретаријат наставити и даље да буде добар парнер општини Кула и да ће се и убудуће наставити са реализацијом пројеката, којим ће се побољшати услова за рад и учење ученика и наставника. Он је оценио да је извођач радова извршио изузетан посао јер је Кула добила леп и модеран објекат, али и да је потребно и даље улагати у школске објекте.

DSC02953

Такође, Видекањић и Њилаши обишли су ОШ “Иса Бајић” , у којој је опремљена је нова специјализована учионица за децу са посебним потребама, а донатор је Милутин Перуновић, власник предузећа “ Екстра ауто транспорт “ из Врбаса.

У склопу посете покрајински секретар Њилаш је, заједно са Видекањићем и замеником председника општине Кула Карољем Валком обишао основну школу “Петефи бригада”, и Мађарски Културни центар “ Непкер “ који је у фази адаптације и  реконструкције.

Поделите

Коментари су затворени.