Otvoren šalter „Poštanske štedionice “ u Sivcu

0

Nakon što su četiri godine bili bez mogućnosti da u svom mestu obavljaju bankarske poslove,stanovnici Sivca konačno imaju razloga za zadovoljstvo. Naime, 27. septembra u ovom mestu je otvoren samostalni šalter Banke „Poštanska štedionica“, pa žitelji Sivca više ne moraju da odlaze u Sombor ili Kulu kako bi obavili bankarske transakcije. Prisutnim građanima, ali i medijima obratio se i magistar Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke „Poštanska štedionica“ .

00051.MTS_snapshot_00.44

– Banka „Poštanska štedionica“ već nekoliko godina širi svoju poslovnu mrežu i ovaj šalter je 154 organizacioni oblik. Naravno, on mnogo znači za naselje Sivac, a ovim samo nastavljamo našu akciju pod sloganom „Još bliži vama“ kako bi našim klijentima, a imamo ih milion i po sa aktivnim tekućim računima bili što dostupniji. Sada smo u završnim pregovorima oko razvoja novih tehnologija i sa Narodnom bankom ćemo vrlo brzo izdati i novu post kard karticu koja će omogućiti našim klijentima koji imaju zarade ili penzije da mogu preko velikih trgovačkih lanaca, što ćemo mi obezbediti, da u narednom periodu kupuju proizvode i plaćaju usluge – rekao je magistar Kekić.

00043.MTS_snapshot_00.07

U prisustvu velikog broja građana, kao i predstavnika lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Pericom Videkanjićem, i uz prigodan kulturno-umetnički program koji su izveli folkloraši sivačkog Doma kulture, simboličnim presecanjem vrpce, šalter Banke Poštanska štedionica, svečano je otvorio predsednik Skupštine opštine Kula Velibor Milojičić.

– Ako se ima u vidu podatak da u Sivcu četiri godine nismo imali ni ekspozituru ni šalter ni jedne banke jasno je da je ovo značajan događaj za naše mesto. Više od hiljadu penzionera, veliki broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, veliki broj preduzetnika, velike kompanije,javna preduzeća nisu imali gde u svom mestu da obave elementarne stvari u dvadeset i prvom veku koje se podrazumevaju tipa da uplate pazar, podignu penzije, da plate račune, tako da je veoma značajno otvaranje šaltera Banke Poštanska štedionica, jer značajno podiže kvalitet života i olakšava život našim sugrađanima. Ja sam zbog toga posebno srećan, jer sam iz Sivca, a ovom prilikom moram da se zahvalim, pre svega predseniku Opštine Perici Videkanjiću od koga sam imao punu podršku za realizaciju ovog projekta, a onda i kompletnom rukovodstvu Banke Poštanska štedionica, na čelu sa magistrom Kekićem jer su već nakon prvog kontakta prepoznali problem i uradili su sve da taj problem zajedničkim snagama rešimo – rekao je predsednik SO Kula Velibor Milojičić.

Otvaranjem ovog šaltera ne završava se širenje Banke Poštanska štedionica u kulskoj opštini, a predsednik Izvršnog odbora ove banke magistar Bojan Kekić je najavio da u narednom periodu biti otvoren i poslovni objekat u Kuli.

Đ.Bojanić

Podelite

Komentari su zatvoreni.