Одржана оснивачка скупштина удружења грађана ЛАГ „Срце Бачке“

0

У понедељак, 25. септембра у Кули је одржана оснивачка Скупштина Удружења грађана Локална акциона група „Срце Бачке“. Оснивачкој Скупштини су присуствовали представници, јавног и цивилног сектора, невладине организације као и предузетници. Према  Статуту удружења грађана „Срце Бачке“, један од циљева јесте развој руралног подручја, посебно у области привреде, пољопривреде и туризма. Изабрани, уједно и први, председник Удружења грађана ЛАГ „Срце Бачке“ је Петар Пејин из Сивца. Изабрани су и Управни и Надзорни одбор.

Драгана Жекић из Канцеларије за локални економски развој, која је подржала оснивање ове Локалне акционе групе, истакла је да конкретан посао тек предстоји. – До сада смо урадили велики посао, првенствено из разлога што су Општинска управа и Канцеларија за локални економски развој финансијски помогле израду Стратегије руралног развоја, у којој су садржани сви пројекти и идеје, односно шта је то што би требало да се ради – каже Драгана Жекић. Она се захвалила свима на учешћу и позвала све чланове Локалне акционе групе да учествују у заједничким активностима око предстојећих конкурса.

DSC02893
Славица Катона из Удружења жена „Бајка“ из Руског Крстура истиче да је задовољна што је дошло до оснивачке Скупштине и истиче да је ова прича значајна, како због њеног удружења, тако и због осталих предузетника уопште. – Још је рано говорити о очекивањима, али очекивања су велика зато што се ситуација променила набоље. Ми смо се до сада финансирали из месног самодоприноса. Сада је битно да направимо добре пројекте и, уколико исход буде позитиван, финансирање ће бити најмањи проблем. Оснивањем ове локалне акционе групе стиче се утисак да нам је више врата отворено, тако да остаје да се види епилог читаве приче – изјавила је  Славица Катона.

Поделите

Коментари су затворени.