Уручени кључеви монтажних кућа за кориснике Регионалног стамбеног програма

0

Куљани Предраг Татић и Весна Миликић Тодоровић и Црвенчанин Илија Пуповац добили су данас кључеве монтажних кућа. Реч је о још једном решавању стамбеног питања најугроженијих избеглица из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске. Куће су обезбеђене у оквиру Регионалног стамбеног програма у Србији, који спроводи Комесаријат за избеглице и миграције, као водећа институција Програма, у сарадњи са Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд.

Свечаном уручењу кључева су присуствовали председник општине Кула Перица Видекањић, заменик председника општине Кула Карољ Валка, представница Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Јелена Томић, као и повереник Комесаријата за избеглице Милева Ковач, директор радова Монтер градња Ћурчић, Миљко Ћурћић, као у руководилац изградње „Беопотез“, Саша Ђорђевић.

DSC02884

Предраг Татић се том приликом захвалио свима који су помогли да добије кров над главом. Он је рекао да није очекивао да ће до овога доћи, а да је решавање стамбеног питања веома лепа ствар у животу и испуњење сна. – Посебно сам задовољан брзином изградње куће која је након 15 дана била готова, као и локалном самоуправом која ми је изашла у сусрет и помогла ми око прикупљања документације и услова за градњу – казао је Татић.

На основу споразума Републике Србије са Банком за развој Савета Европе, Јединица за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд као имплементациона јединица у оквиру Региналног програма стамбеног збрињавања – споводи набавке, учествује у изради пројектно техничке документације, као и у закључењу и праћењу реализације уговорних споразума.

Регионални стамбени програм се финансира из донаторских средстава којима управља Банка за развој Савета Европе. Програм се спроводи уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Циљ Програма је да обезбеди трајна стамбена решења за 5.356 породица у Републици Србији, односно 16.068 корисника према средствима донације у овом тренутку.

DSC02885

Поделите

Коментари су затворени.